Уникални арт подаръци


Сайт за изящни пластики от бронз,подходящи за незабравим подарък. Уникални арт подаръци-за ценители на красивото и нестандартното . Изящен и стилен избор-красиви скулптури от бронз върху постаменти от благороден лабрадорид, гранит, ахат, оникс. Предложения за нестандартни подаръци. Пластики от бронз със силни послания в тях-впечатляващ подарък за специален случай. Малки пластики, изработени по поръчка-изискан подарък за хора с вкус към красивото. Рибката е символ на добър живот и бъдещи успехи. Кубът, като геометрична фигура, е символ на реалиста, на практично мислещия човек. Подходящ избор за бизнесмени, архитекти, хора на действието. Уникална бронзова скулптура. Оригинален бизнес подарък или провокация за колекционери .
Птицата-крилата са символ на лекотата, духовността, на възможността да полетиш и да се издигнеш към небето, символ е на успеха и щастието-оригинален подарък както за мъж, така и за жена. Дървото е символ на живот, могъщество, дълголетие, щедрост, търпение. То е и символ на многообразието в единството със своите многобройни клони, които излизат от един корен и отново се връщат в едното – семето от плода на клоните, от което ще се роди ново дърво. Елегантен избор за юбилей, сватба или друг семеен повод. Драконът е, жизнеутвърждаващ, подсказващ единението на духовното (крилата) и материалното, земното (змийското тяло) Драконът е символ на мъжката сътворяваща природа Ян. Добър избор за бизнес подарък, или за представителите на силния пол. 

"Книгата на тайните..."

Заключената врата е във вас, там е и ключът!

"Да отвориш книгата на тайните...

Най-силната жажда в живота не е за храна, пари, успех, положение, сигурност, секс или дори любов. Хората многократно са постигали всички тези неща и все пак са били неудовлетворени - често дори повече, отколкото преди това. Най-силната жажда в живота е тайна, която се разкрива, само когато човек има желание да отключи една скрита част от себе си. В древните традиции на мъдростта тази мисия е била сравнявана с гмуркането за най-скъпоценната перла, която съществува, поетичен начин да ти кажат, че трябва да плуваш в дълбоки води, да се гмурнеш дълбоко в себе си и да търсиш търпеливо, докато откриеш тази безценна перла. Тази перла се нарича още същност, божествено дихание, жива вода, духовна амброзия – все имена за онова, което в нашия прозаичен век на науката бихме нарекли просто трансформация. Трансформация или метоморфоза означава радикална промяна на формата, както гъсеницата се превръща в пеперуда. А по отношение на човека това е да превърнеш страха, агресията, съмнението, несигурността, омразата и празнотата в техните противоположности. Възможно ли е това да се постигне наистина? Едно знаем със сигурност: тайната жажда, която мъчи човешките души, няма нищо общо с външни неща като парите, положението или сигурността. Нашето вътрешно Аз се стреми да открие смисъла на живота, да достигне до края на страданието и отговорите за загадките на любовта, смъртта, Бога, душата, доброто и злото. Един живот, изживян повърхностно, никога не би могъл да отговори на тези въпроси или да ни накара да престанем да ги задаваме. Да откриеш скритото измерение у себе си е единственият начин да удовлетвориш най-силната
си жажда."
Дийпак Чопра

"Да повярваш в себе си!”

"Има само една причина за човешкия провал и това е липсата на вяра в себе си."

Уилям Джеймс

"Вярата в себе си е основната движеща сила за справянето с превратностите в живота, ключовият фактор за постигане на успех. В нито една област от живота си не можем да напреднем ако не вярваме в себе си. Всички сме срещали призиви на различни автори и духовни учители – да вярваме в себе си, да разчитаме на себе си, да се доверим на себе си… Но кое  формира тази вяра? Кога се заражда тя? Можем ли да я възродим, да я засилим или дори да я създадем ако липсва? Вярата в собствените ни възможности се формира от нашите убеждения, от това какво мислим за себе си и се подсилва с опита. "

„ Пеперуда”

"Пеперудата е символ на душата и на безсмъртието, прераждането, възкресението, прехода, лекотата, времето, на любовта, щастието и благополучието. Друга страна от символиката на пеперудата се основава върху метаморфозите ѝ.
Най-дълбокият и символичен урок, който ни дава, е да се научим да приемаме промените в нашия живот небрежно, както тя прави - с разперени криле и безгрижен полет над цветята." Знаете ли кое е съществото, което наистина сбъдва желания? Не, не е златната рибка. Пеперудата е. Има индианска легенда, според която всяко желание може да се превърне в реалност ако хванеш пеперуда, прошепнеш и своята воля, и я пуснеш на свобода. Тя отлита заедно с твоето желание и го отнася до добрата воля на Великия дух. А щом ти си повярвал и щом си подарил свободата, желанието ти ще сe сбъдне..."

„ Млади коне”

"Красивият кон е символ на постоянство, сила, лоялност, власт и независимост, силен дух, бързина и успех."

"Свободолюбивият кон е символ и на неугасващ оптимизъм. Галопиращите коне означават движение и развитие нагоре, бързо изкачване към славата и успеха в кариерата и в живота. Два коня заедно символизират силно партньорство в бизнеса и брака. Конят е и с древна българска символика, с дълбоки традиции свързан със старобългарското божество – Тангра, покровител на слънцето. Конската опашка е била бойното знаме на прабългарите. Затова Конят е символ на смелост, успех и сила."

„ Ябълки”

"Народните, символни схващания, отнасящи се до ябълката, отвеждат към представата за нея като синоним на плодородие, плодовитост, еротика, хубост, здраве, знание, мъдрост, обожествяване и разкош. Тя е емблема на любовта, брака, пролетта, младостта, дълголетието или безсмъртието, а християнската традиция я свързва с изкушението и първородния грях. Независимо, че Библията не назовава плода, с който Ева била съблазнена в райската градина, ябълката е първият плод, върху който е паднал изборът на тълкувателите на Свещеното Писание. Смисловият регистър на ябълката, откъм неините знакови измерения, е твърде широкообхватен: любов и брак, родилна сила, връзка с царството на мъртвите, но във всички тези случаи семантичната същност е живот.  В традиционната народна култура ябълката е символ на женитбата. Поради тази причина тя присъства във всички важни моменти от подготовката и развоя на сватбата. Семантичната натовареност на ябълката я поставя в ролята на предмет-атрибут на любовта и брака. Но тук логично възниква въпросът какво свързва точно този плод със сватбата и със самата идея за съвместен брачен живот? Ричард Калдуел дава подобоващ отговор на този въпрос: „Тя (ябълката) се появява като сватбен подарък и затова трябва да предположим, че в съответствие с първоначалния смисъл на подобни подаръци, е била символ на плодородието и на способността за съвместен живот между двама души."

„Спиралата на Времето..”

"Спиралата е най-древният символ и се среща на всички континенти на планетата. Свързва се с цикъла живот-смърт-прераждане. В древността е символизирала слънцето, защото се е вярвало, че то се ражда всяка сутрин и умира вечерта, за да се прероди отново на сутринта .
Спиралата се свързва също с ДНК и с еволюцията .
Според Юнг спиралата е архетип, който се свързва с космическата сила и енергия.
Някои я смятат за символ на духовното пътуване . Също така представлява еволюционния процес на учене и израстване .
Да вървим и да достигнем до центъра на спиралата или лабиринта е психическо и духовно упражнение !
Символ на живот и енергия, свързван също с изобилие и успех.”

" Балансьор"

"Разумът или чувствата – в кое да вярваме? Да контролираме поведението си и да се ръководим от правила, които смятаме за важни, или да дадем воля на сърцето си, пък нека ни отведе накъдето ни е писано?"

 

„Свободна!”

"...защото тя е като вятъра, като водата...а опитвал ли си някога да хванеш вятъра, да задържиш водата между пръстите си...не можеш, нали?"

"Никта – Бонинята на нощта!”

"Никта (Нихта, в превод нощ) в древногръцката митология е богиня, олицетворение на нощта. Никта е родена от Хаоса, заедно с бога на мрака Ереб, Ефир и Химера, и е една от първичните сили... "

„Кубът на Метатрон”

"В свещената геометиря Архантел Метатрон – Ангелът на Живота, наблюдава енергийния поток в мистичен куб, известен като Кубът на Метатрон. Той съдържа всички геометрични фигури в Божието творение и представлява моделите, които съставят всичко, което Бог е направил. Кубът е образ на Божията енергия, която преминава през Метатрон към всички части на сътворението. Тъй като изобразява равновесие във всички шест посоки, Кубът на Метатрон ни помага да осъзнаем хармонията и балансът в природата."


" Ако можех да летя...!"

"Как искам да летя! Да се понеса над пошлото, ниското, застоялото и да се извися високо над земните злини....Искам да летя над дребнавите житейски спънки и да се слея с облаците. Да видя ангели и слънцето отблизо. Да поговоря с Бог. Негово дете съм и знам, че Той ме обича. Все някога ще се изправя на крака, както пее Майкъл Болтън в прекрасната си балада. Не само ще си стъпя на краката , ами и ще полетя... Вярвам, че мога. Когато ме натискат и блъскат, ще се изправя. Когато се опитват да ме уязвят ще се засмея. А когато ме мачкат ще полетя. Високо. Ще бъда недостижима за болката и мъката. Там, горе, всичко изглежда различно. Светло е, ефирно и толкова красиво, че се чудя защо съм още на земята... Не мога да вирея сред нисши страсти и стратегии. Да, ще избягам. Далече. Ще си взема само спомените и любовта. Друго не ми трябва. Те са вечни, както и душата ми. Само да можех да летя.... Щях да се слея със слънчевите лъчи и да дишам с диханието на вятъра. Щях дя плача заедно с дъжда и да подскачам със снежинките...Искам да се смея на воля и да забравя лошото. Да съм свободна и силна. В синевата има дъх на вечност. Лъч на надежда. Полъх на обич. И толкова много красота. безкрайна красота... Там горе високо. Де е щастието? Виждам го да ми намига зад пухени облаци и да ме кани натам. Вярвам, че има щастие. Само трябва да го стигна. Само трябва да мога да летя. Как искам да летя! Ще бъде...."
Текст на Ваня Ангелова